Liberec: Do půl roku vymění politiky v čele městských organizací odborníci

13.01.2015 21:04 | Zprávy

Do představenstev organizací, které celé nebo jen zčásti patří statutárnímu městu Liberec, usedli politici. Nutno podotknout, že pouze dočasně. Přibližně do půl roku je nahradíme výkonnými odborníky, kteří vzejdou z výběrových řízení – tak, jak slibovala svým voličům před komunálními volbami hnutí Změna pro Liberec a ANO.

Liberec: Do půl roku vymění politiky v čele městských organizací odborníci
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Koaliční partneři, kteří tvoří současné vedení radnice, před volbami deklarovali, že do představenstev společností s vlastnickým podílem města Liberec budou dosazováni odborníci v daném oboru. Zatím ale byli do těchto orgánů zvoleni odborně zdatní politici. Musíme si uvědomit, že každá společnost má své stanovy, a k tomu, aby politické představitele nahradili odborníci, musí dojít ke změně daných stanov.

Opakujeme to, co před volbami. V představenstvech bude pracovat výkonný management s posílenou odborností. Politici jsou zde zvoleni jen na omezenou dobu, dokud nebudou vybrána nová vedení společností. V představenstvu TSML připravují noví členové přerod společnosti. Až splní svůj cíl, uvolní svá místa odborníkům.

Podobný proces se odehraje také v Teplárně Liberec, kam byli zvoleni pánové Ondřej Petrovský a Filip Galnor. Našim oponentům bych rád vzkázal, že si stojíme za jejich odborností v oboru teplárenství. Oba tito městští zastupitelé po splnění svého úkolu rovněž přenechají svá místa nepolitickým odborníkům.

Tomáš Kysela, náměstek primátora pro technickou správu majetku města

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…