Liberec: Dotační program na podporu domovních čistíren odpadních vod pokračuje

03.10.2021 9:41 | Tisková zpráva

V květnu loňského roku vyhlásilo zastupitelstvo města nový dotační program na domovní čističky.

Liberec: Dotační program na podporu domovních čistíren odpadních vod pokračuje
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

V první fázi, která je již ukončená, bylo možné žádat na projektové dokumentace nutné k získání povolení vybudování čističky. V termínu od 1. 4. 2021 – 1. 4. 2022 je možné žádat o dotaci na vlastní výstavbu čističky. Tak dlouhá doba pro podání žádosti byla zvolena z důvodu, aby žadatel měl dostatek času na vyřízení potřebného povolení na vodoprávním úřadě. Nelze si žádat o dotaci v případě, kdy „stavba“ není příslušným orgánem ještě povolena. Součástí žádosti tak musí být doklad o možnosti provést stavbu – vybudovat čističku.

Pokud jste tedy majitelem, spolumajitelem (případně jste SVJ či družstvo) bytu, domu, chatky či rekreačního objektu na území, vymezeném povodím Harcovského potoka a hranicí katastrů Starý a Nový Harcov a Kunratice u Liberce, můžete si požádat o dotaci na výstavbu domovních čistíren odpadních vod.

Je možné získat 50 procent z uznatelných nákladů, dle počtu obyvatel, kteří budou na čističku napojeni. Počítá se s rozmezím mezi 50 000-110 000 korun. V programu je v tuto chvíli alokována částka 1 000 000 korun.

Termín realizace je stanoven do 1. 9. 2023. Žádosti je možné podávat v tištěné podobě se všemi přílohami na podatelnu magistrátu, avšak pouze před realizací projektu. Nelze tudíž žádat o dotaci na čističku, která už je tzv. v zemi. Všechny souhrnné informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…