Liberec: Nejlepší služební pes je Baddy

24.04.2018 19:47

Klání, které pořádá městská policie s pavlovickým kynologickým klubem, Vazební věznicí Liberec a chotyňskými armádními kynology, se konala v kynologickém areálu v Pavlovicích.

Liberec: Nejlepší služební pes je Baddy
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

13. ročníku celostátní soutěže služebních psů „VELKÁ CENA MĚSTSKÉ POLICIE LIBEREC“ se účastnilo 19 služebních psů se svými psovody. Jedná se o obranářskou soutěž pro příslušníky všech ozbrojených složek, ale i členy kynologických klubů, která má za úkol prověřit připravenost služebních psů do služby. Všechny cviky jsou připraveny tak, aby simulovaly situace, se kterými se psovod a jeho služební pes může setkat v praxi při zákroku proti pachateli.

Nad celostátním kláním převzal záštitu primátor statutárního města Liberec Tibor Batthyány. „Na to, že vůbec psa nemám, sem chodím pravidelně. Nejsem tu jenom proto, že je město zřizovatelem městské policie, ale především proto, že tady mám řadu přátel a známých. Přeju vám i vašim čtyřnohým kolegům nejlepší výkony, “ komentoval v úvodním zahájení Tibor Batthyány.

Psi měli po absolvování poslušnosti za úkol projevit svou nebojácnost a odvahu při průzkumu autobusu, odhalení ukrytého pachatele a následné zpacifikování druhého útočícího pachatele, zadržení útočícího ozbrojeného pachatele, likvidaci výtržníka a úkol zadržení pachatele, který se snažil ujet z místa činu na jízdním kole.

„Plnění úkolů obranných prací, které byly pro některé psy velkým oříškem, přihlížela téměř stovka diváků, pro které se stala soutěž lákavou podívanou, mnohdy spojenou s údivem, k čemu všemu jsou služební psi vycvičeni a jaké situace jsou schopni zvládnout díky sehranosti se svým psovodem. Nejtěžší práci však měli figuranti, kteří zde byli v roli ukrytých, utíkajících nebo útočících pachatelů,“ komentoval ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík.

„Obranářská soutěž zvyšuje profesionalitu členů ozbrojených složek, a to je důležité nejenom pro ně samotné, ale především i pro bezpečí občanů měst a obcí,“ vyzdvihl výcvik bezpečnostních sborů i městských policií liberecký primátor Tibor Batthyány. Diváci mohli sledovat výkony služebních psů z městských policií, Celní správy ČR, Vězeňské služby ČR, Policie ČR, ale i z civilních kynologických klubů.

vítězem soutěže se stali služební pes Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice. Soutěže se zúčastnili i zástupci Městské policie Liberec, a sice Filip Gavor s Boltem z Jimmyho lesa, kteří se umístili na 2. místě se stejným celkovým počtem bodů jako vítěz, kdy o konečném pořadí rozhodovalo lepší bodové hodnocení z obranných prací.

Jednotlivci:
1. místo Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice
2. místo Bolt z Jimmyho lesa a Filip Gavor z MP Liberec
3. místo Best Grip Moravia Masai Mara a Kateřina Matějašková z MP Havířov

Soutěž družstev
1.místo Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice + Canto Six Bau a Bohumil Vacek z VS ČR Rýnovice

Nejlepší kontrolní výkon:
Baddy Dračí údolí a Miroslav Dajč z VS ČR Rýnovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…