Litoměřice: Děti z pěstounských rodin přivítaly prázdniny výletem do Prahy

06.07.2018 20:49

Výlet do Prahy připravily pondělí pro děti z pěstounských rodin doprovázející sociální pracovnice Městského úřadu Litoměřice.

Litoměřice: Děti z pěstounských rodin přivítaly prázdniny výletem do Prahy
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Cesta začala na Václavském náměstí. „Děti se seznámily s historickými stavbami Nového města, nakrátko si odpočinuly ve Františkánské zahradě a navštívily vyhlášenou pražskou chlebíčkárnu. U Klementina si prohlédly meteorologickou stanici, která je stěžejní pro měření teploty v celé České republice. Na Starém Městě se od průvodce Lukáše Lva dozvěděly o tajemných místech a legendách. Seznámily se také s tou, která se váže ke stavbě Karlovu mostu,“ charakterizovala program Denisa Dobešová, sociální pracovnice pro doprovázení pěstounů a pokračovala:

„Děti navštívily nádvoří Pražského hradu, nahlédly do Chrámu sv. Víta a při zpáteční cestě obdivovaly panoramata Prahy. V průběhu příjemné procházky přes Josefov se dozvěděly o původu čtvrti a prohlédly si tamější synagogy. Průvodce děti seznámil s historií bývalého ghetta a nejstarší synagogou ve střední Evropě, která dle legendy dodnes ukrývá golema.“

Děti si odpočinuly až při zpáteční cestě autobusem, kdy vstřebávaly informace, které se o památkách a jejich legendách dozvěděly. Přejeme jim všichni krásné prázdniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…