Litoměřice: Zaměstnanci městského úřadu pomáhají hygienikům trasovat

17.11.2020 16:58

Vybraní pracovníci Městského úřadu v Litoměřicích pomáhají Krajské hygienické stanici Ústeckého kraje (KHS) s trasováním osob, které přišly do styku s osobou pozitivní na COVID-19. Provizorní call centrum spustilo město 11. listopadu v budově odboru dopravy a silničního hospodářství v Topolčianské ulici. Část zaměstnanců úřadu takto pomáhá z domova v rámci home office.

Litoměřice: Zaměstnanci městského úřadu pomáhají hygienikům trasovat
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Těší nás, že zaměstnanci městského úřadu, kteří se k této činnosti přihlásili dobrovolně, jsou v této nesnadné době nápomocni tam, kde je potřeba. Všichni účastníci projektu byli proškoleni ohledně mobilní aplikace Daktela, přes kterou trasování osob probíhá a obdrželi veškeré informace nezbytné pro jejich dočasnou pracovní náplň,“ informoval tajemník městského úřadu Milan Čigáš. Zaměstnanci vypomáhající KHS s trasováním jsou při své činnosti s ohledem na hygienická opatření rozděleni do skupin po 3-4 osobách. V call centru je pak k dispozici celkem osm počítačů s příslušenstvím (mikrofon, sluchátka atp.).

Úředníci trasují osoby v dopoledních i odpoledních hodinách přímo v call centru, ve větší míře tato činnost probíhá rovněž v rámci „home office“, tedy práce ze svých domovů. K dispozici jsou zaměstnanci z různých odborů městského úřadu, zejména pak z odboru živnostenského, odboru dopravy a silničního hospodářství či odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

„Výpomoc Krajské hygienické stanici Ústeckého kraje prostřednictvím provizorního call centra je plánovaná na dobu nouzového stavu či na období, kdy stanice vyhodnotí tuto pomoc jako potřebnou,“ dodal předseda litoměřického krizového štábu starosta Ladislav Chlupáč.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …