Litvínov pracuje na převzetí odpadového hospodářství

30.09.2021 13:02 | Tisková zpráva

Svoz odpadu v Litvínově do 31. 12. 2022 smluvně zajišťuje společnost Marius Pedersen, a. s. Město Litvínov již několik let uvažuje, že si svoz odpadů bude zajišťovat prostřednictvím své společnosti Technické služby Litvínov. Koupilo pro tento účel areál bývalého kovošrotu v Litvínově-Hamru, kam se přesunou nejen technické služby, ale i sběrný dvůr, či městský útulek. Z výběrového řízení také vzešla vítězně firma SDP LITVÍNOV, s. r. o., která vyhotoví pro nový sběrný dvůr projektovou dokumentaci.

Litvínov pracuje na převzetí odpadového hospodářství
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Převzetím odpadového hospodářství se rozšíří předmět podnikání technických služeb. Přípravy na vybudování zázemí, nákup zařízení i zajištění dostatečného počtu zaměstnanců je potřeba zahájit v dostatečném předstihu. Město hledalo vhodný dotační titul, momentálně žádný takový vypsaný není. Zastupitelé na doporučení radních ve čtvrtek 30. září projednají poskytnutí dobrovolného peněžitého příplatku mimo rámec základního kapitálu společnosti Technické služby Litvínov, s. r. o., ve výši 38 mil. Kč. Financování ve formě bankovního úvěru, leasingu apod. by společnost Technické služby Litvínov značně zatížilo.

Město Litvínov po převzetí odpadového hospodářství získá kontrolu nad množstvím vyprodukovaných odpadů. Jde o důležitý krok s ohledem na nově platnou odpadovou legislativu. Ta v sobě integruje požadavky Evropské unie na snižování množství netříděného domovního odpadu. Momentálně od svozové společnosti nemá město relevantní data.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…