Lovosice: Ve městě jsou již tři grilovací centra

09.07.2018 18:16 | Zprávy

Tři nová grilovací centra jsou pro občany města již k dispozici. Dva z nich v lesoparku Osmička a jedno je ve čtvrti Nové Klapý.

Lovosice: Ve městě jsou již tři grilovací centra
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Radnice zakoupila tři betonová ohniště s roštem, která budou sloužit pro přípravu jídel ve venkovním prostoru. Ke grilům byly umístěny kmeny topolů jako přírodní posezení a celé zátiší doplňuje další venkovní mobiliář v podobě košů stolů a lavic.

Grilovací centra může využít každý, kdo si přinese vlastní palivo a samozřejmě také pochutiny, které na ohni připraví. „Venkovní piknik v lesoparku nebo na „Vápence“ si tak lidé mohou zpříjemnit oblíbenými dobrotami z grilu. Pouze je potřeba řídit se provozním řádem,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Zastřešení pódia v lesoparku

Centra městskou kasu vyšli na cca 45 000 korun. Péči o tento mobiliář zajistí Technické služby města Lovosice. „Doufám, že se tato místa stanou navštěvovanými a oblíbenými lokalitami pro trávení volného času. Mohly by zpříjemnit letní sezónu především občanům z panelových domů, kteří nemají tu možnost, aby před horkem unikli například na zahrádku. O úklid se budou starat technické služby, ale doufám, že každý kdo gril použije, se o zbytky po své večeři postará, aby zde nebyl nepořádek a centra co nejdéle vydržela,“ komentoval vznik center Milan Dian, starosta města.

V letošním roce bude radnice investovat ještě 150 000 korun do nového zastřešení pódia v lesoparku. Rozšíření Osmičky vyjde na dva miliony korun. Jeho první část, a to výsadba stromů je již hotová. Na podzim pak v prostoru před restaurací Sauna přibudou nové cestičky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…