Mladá Boleslav: Dezinfekci si musíte předem telefonicky objednat

07.04.2020 18:46

Od pondělí 6. dubna město nabízí nový způsob vydávání dezinfekčního přípravku zdarma občanům v Mladé Boleslavi, kteří to v minulém týdnu nestačili v první vlně osobně na odběrových místech.

Mladá Boleslav: Dezinfekci si musíte předem telefonicky objednat
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Pokud o dezinfekci máte zájem, můžete volat denně od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin na telefonní linku 739 562 382 (koordinátor pro rozvoz nákupů).Uvedete jméno a bydliště a koordnátoři si ověří, zda jste si již dezinfekci nevyzvedl dříve. Pokud ne, zajistí vám její dovoz zdarma do 24 hodin.

V minulém týdnu bylo v distribučních místech během tří dnů rozdáno více jak 11 tisíc láhví s dezinfekci. V posledním dni zájem upadal. Dezinfekci obdrželo více jak 50% domácností, kterých je celkem cca 19 500. Z tohoto důvodu od pondělí jsou tato distribuční místa dočasně uzavřená a budou opět otevřená při druhé vlně distribuce.Nyní můžete využít možnosti telefonicky si dovoz dezinfekce objednat.

Jedná se o prostředek Anti-COVID, který je určen k bezoplachové dezinfekci rukou, nanáší se v množství zhruba 2x3 ml a je složen z ethylalkoholu, peroxidu vodíku, glycerolu a demineralizované vody. Dezinfekce je určena všem lidem s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi, v první fázi dostane každá rodina půl litru dezinfekce. Cizinci, kteří na území města žijí a mají v cestovním pase povolení k pobytu zde, na základě předložení pasu rovněž dezinfekci obdrží.

Lahvičku od dezinfekce nevyhazujte, budete ji moci využít při druhé vlně distribuce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…