Mladá Boleslav: Na radnici besedovali obyvatelé příměstské části Michalovice

16.02.2019 13:50

Letošní první setkání vedení města a obyvatel příměstských částí Mladé Boleslavi se konalo na radnici ve středu odpoledne. Tentokrát přijeli debatovat obyvatelé Michalovic, k dispozici jim byl primátor města Raduan Nwelati, zástupci jednotlivých odborů i společností města včetně firmy Compag, nebo nový předseda komise pro příměstské části Přemysl Sezemský.

Mladá Boleslav: Na radnici besedovali obyvatelé příměstské části Michalovice
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Mluvilo se například o nezbytných opravách komunikací a chodníků v této části města, plánovaných novinkách v městské autobusové dopravě, zajištění rozšíření železničního podjezdu v Podlázkách nebo o vybudování multifunkčního sportovního hřiště, které zde obyvatelům chybí.

"Na změnu linek MHD a také na vznik nových spojů, které budou zajíždět do jednotlivých příměstských částí včetně Michalovic, máme letos v rozpočtu připravené peníze. Jelikož už máme vizi nové podoby autobusových linek, aktuálně se zabýváme výběrem odborné nezávislé firmy, která náš plán posoudí a schválí, případně nám doporučí některé změny tak, aby MHD v našem městě fungovalo maximálně efektivně a ku prospěchu obyvatel," vysvětlil primátor Nwelati s tím, že pokud vše půjde podle plánů, už v létě letošního roku by mohly autobusy jezdit podle nových tras i jízdních řádů.

Michalovice jsou nejen nejmladší příměstskou částí Mladé Boleslavi, ale také nejrychleji se rozvíjející, bytová výstavba za poslední roky zde byla opravdu dynamická. I z tohoto důvodu tu město aktuálně prakticky dokončuje novou školku a plánuje multifunkční sportoviště, které je ovšem závislé na odkupu pozemku od soukromého majitele. Nicméně navýšení počtu obyvatel s sebou nese i některá negativa, mezi než jednoznačně patří především počet aut, parkujících na ulicích. To je problém, který zdejší obyvatele trápí nejvíc.

"Jsme rádi, že zde vznikla zóna s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině a předností zprava, to dopravu opravdu zklidnilo. Nicméně hledáme způsob, jak našim sousedům, především těm novým, vysvětlit, že se v této čtvrti opravdu na komunikacích parkovat nesmí a nedá. Každý z nich má na svém pozemku místo, kde může parkovat, případně garáž, a veškerá nová výstavba byla kolaudována s tím, že stání auta si musí každý zajistit na vlastním pozemku. Bohužel to málokdo respektuje," popsal situaci Jindřich Zítka, jeden ze zástupců michalovických obyvatel.

Na besedě tedy padlo rozhodnutí, že vznikne leták, který všichni zdejší obyvatelé dostanou do schránky, a který o této skutečnosti bude informovat. Do budoucna se pak na kontrolu dodržování zákazu parkování na ulicích zaměří i městská policie.

V Michalovicích by také měla být instalována informační tabule, která bude místní informovat o důležitých událostech a chystaných akcích, které se jich bezprostředně dotýkají, ať už jde o již zmíněné parkování, termíny úklidu ulic, sečení trávy nebo mimořádného přistavení kontejnerů na odpad.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…