Mladá Boleslav: Práce na budování útulku pro zvířata pokračují

11.04.2020 8:38

I přes současnou vážnou situaci a nouzový stav pokračuje celá řada naplánovaných projektů, i když v obtížných podmínkách. Jedním z nich je i vybudování útulku pro ztracená zvířata, který vzniká v hájence ve Březně. Ta patří městu a je ideálně situovaná, tedy v dostatečné vzdálenosti od obydlené oblasti, ale zároveň pohodlně dostupná.

Mladá Boleslav: Práce na budování útulku pro zvířata pokračují
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Těší mě, že přes veškeré těžkosti stavba začala. Aktuálně se tu pracuje na první etapě, která je nejnáročnější (veterinární zázemí a podobně). Během měsíce vybereme firmu pro druhou etapu, která bude zahrnovat především budování samotných kotců," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se na místo přijel osobně podívat.

Pokud to situace dovolí a vše půjde podle plánů, útulek by měl být hotov a začít fungovat letos na podzim. Město má v plánu vybudovat tady i dva byty, kde budou bydlet zaměstnanci útulku, kteří se budou o zvířata starat spolu s dalšími dojíždějícími dobrovolníky.

Kapacita zařízení bude zpočátku 15 kotců a karanténa, počítá se ale i s rezervou, která do budoucna umožní, aby tu případně vznikl zvířecí hotel.

"Do útulku bude možné umisťovat nejen psy, ale počítáme i s kočkami. Rovněž chceme oslovit okolní obce a nabídnout jim, aby se finančně podílely na provozování zařízení a mohly ho tak využívat pro potřeby zvířat, která se u nich zatoulají," doplnil Daniel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…