Mladá Boleslav: Tvůrci dokončují díla na Metalovém sympoziu

13.06.2014 13:37

Druhé mezinárodní setkání uměleckých sochařů pod názvem Metalové sympozium dnes vrcholí v areálu Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Tvůrci dokončují díla na Metalovém sympoziu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Naši i zahraniční tvůrci dokončují svá díla z kovu, která budou od pondělí vystavena v prostorách obchodního centra Olympia. Sympozia se účastní Rik Beuselinck z Belgie, Pavel a Tomáš Kverkovi z ČR, Bart Somers z Nizozemí a Niklas Fännick ze Švédska.

Sympozium začalo 9. června a umělce mohli zájemci každý den pozorovat přímo při práci. I dnes, kdy tvůrci svá díla dokončují, sem mířila jedna školní výprava za druhou a studenti mohli zpovídat jednotlivé umělce. Akci obohatila ve čtvrtek odpoledne Grilovačka rádia Signál pro veřejnost spojená s prezentací činnosti DDM a Sokola, kterou si nenechalo ujít několik desítek diváků.

Pavel Kverek, umělecký kovář i známý ornitolog zároveň, zdůraznil výborné zázemí v průmyslové škole i dobrou organizaci akce díky vedoucímu infocentra Gérardu Keijsperovi. Ten sám hodnotí letošní ročník jako zdařilý. Kverek se svým synem Tomášem vytvořil poctu podnikateli a konstruktérovi Václavu Svobodovi.

Sympozium pořádá Kultura města Mladá Boleslav ve spolupráci s městem Mladá Boleslav a Střední průmyslovou školou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…