Moravská Třebová: Úspory energií pokračují ve školách

10.01.2015 19:04 | Zprávy

Výměna osvětlení, přepojení nových kotlů, příprava měření a regulace ústředního topení v těchto dnech probíhají ve dvou moavskotřebovských školách.

Moravská Třebová: Úspory energií pokračují ve školách
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

V základní škole Kostelní náměstí a v ulici ČSA už by mělo dojít k přepojení na nové úsporné způsoby vytápění. Pokračovat v instalaci technologií přinášejících finanční úspory, i menší spotřebu energií, se bude v objektu sociálních služeb. Posledním zařízením, které je zařazeno do seznamu odběratelů energií v probíhající etapě realizace úspor v moravskotřebovských nemovitostech, bude ZŠ v ulici Palackého. Zde je nutno počkat na ukončení projektu zateplení budovy, s nímž souvisí nejen výměna kotlů, rozvodů topení, výměna světel, ake také například výměna oken.

Zásadní pozitivum investice je financování metodou EPC, při níž dodavatel na sebe bere závazek dosažení garantované úspory. Jinak řečeno investice do rekonstrukcí a výměn vedení energií by se měla zaplatit z dosažených úspor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: moravskatrebova.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek

7:37 Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek

Středisko křesťanské pomoci Jihlava prodává nocleženky. Jejich zakoupením zajistíte lidem bez domova…