Most: Strážníci prošli dalším rozšířeným kurzem první pomoci

29.03.2022 16:43 | Tisková zpráva

Aktuální doporučené postupy při poskytování první pomoci v případě masivního krvácení, technické zajištění a bezpečnostní zásady při poskytování první pomoci za použití speciálního škrtidla tzv. turniketu, bylo obsahem dalšího školení v poskytování první pomoci strážníků Městské policie Most.

Most: Strážníci prošli dalším rozšířeným kurzem první pomoci
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Strážníci jsou díky své trvalé přítomnosti v ulicích města často první složkou, která se dostane na místo v případě nehod, úrazů nebo zdravotních potíží. Městská policie Most spolupracuje se Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje a poskytuje ve městě Most tzv. první pomoc na vyžádání jako first respondeři v projektu ZZSÚK „Časná defibrilace v Ústeckém kraji“. Všichni strážníci prošli školením první pomoci a použití defibrilátoru (AED), který mají v každém služebním vozidle.

Strážníci a strážnice se nyní zúčastnili dalšího školení první pomoci, tentokrát z použití škrtidla – tzv. turniketu. Jedná se o profesionální škrtidlo, které mají ve výbavě moderní policie po celém světě.

„K tomuto kroku jsme přistoupili po zranění jednoho z našich strážníků, kdy mu život při masivním krvácení, které mu způsobil pachatel při zákroku, zachránil včasný zásah kolegů a použití turniketu. Gumové škrtidlo, které běžně bývá v lékárničkách, je dá se říct k ničemu. Proto jsme strážníky kromě profesionálních lékárniček a defibrilátorů, které jsou ve všech vozidlech, vybavili také turnikety, které nosí na výstroji,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Použití škrtidla s sebou nese určitá rizika. Strážníci, kteří prošli kurzem, umí vyhodnotit situaci, kdy použít turniket, a kdy jiné postupy k zastavení krvácení tak, aby zraněnému pomohli a neublížili mu.

Vybrané hlídky strážníků Městské policie Most jsou nyní vybaveny taktickým originálním zdravotnickým škrtidlem C. A. T. generace 7. Díky tomu budou schopni komukoli ještě lépe poskytnout první pomoc v případě masivního krvácení, a to jak veřejnosti, tak svým kolegům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…