Náchod: Oprava ulice Hurdálkovy v centru města je dokončena

03.10.2015 19:00

Město Náchod po opravách vodovodu a vedení Teplárny Náchod, které celkové rekonstrukci komunikace předcházely, zahájilo stavební práce v ulici Hurdálkova 1. července 2015.

Náchod: Oprava ulice Hurdálkovy v centru města je dokončena
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Zhotovitelem akce je firma Dlažba Vysoké Mýto, s. r. o., která opravu konstrukce vozovky i chodníku začala vybouráním původního asfaltového povrchu. Na komunikaci jsou nyní osazeny žulové drobné kostky přírodní barvy, na chodník byla použita mozaiková dlažba rovněž v přírodní barvě a se vzorem.

Komunikace je šest metrů široká a lemována žulovým krajníkem. Ve vjezdech je tato obruba snížena na výšku pěti centimetrů, chodníky jsou široké minimálně 1,5 m.

Po levé straně ve směru od ulice Parkány je zřízeno celkem devět podélných parkovacích stání včetně jednoho pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.

Tato stání jsou provedena z drobné žulové kostky pískové barvy.

Během uplynulých tří měsíců byl díky této investiční akci opraven úsek v délce 130 metrů, který si vyžádal z městského rozpočtu celkem 6 mil. korun.

Právě od dnešního dne, tj. od 1. 10. 2015, mohou občané ulici Hurdálkova opět využívat.

"Naším cílem bylo dát další části samotného středu města novou důstojnou tvář. Žulové kostky do centra zcela jistě patří a nepochybně ho i zkrášlí. Ode dneška bude Karlovo náměstí opět lépe přístupné a uleví se také obchodníkům, pro které samotný průběh stavby rozhodně nebyl jednoduchý. Rád bych jim proto poděkoval za trpělivost a shovívavost," uvedl starosta Jan Birke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…