Náměstek Marek se sešel se zástupci církví, kteří působí v Mladé Boleslavi

23.04.2018 19:04

Náměstek primátora Daniel Marek se v pondělí dopoledne sešel se zástupci a představiteli sedmi církví, které působí na území města.

Náměstek Marek se sešel se zástupci církví, kteří působí v Mladé Boleslavi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Vnímám církve jako důležitou a nedílnou součást života ve městě, a proto si myslím, že bychom měli najít společná témata, která mohou přispět ke zlepšení klimatu v Mladé Boleslavi," vysvětlil důvod schůzky Daniel Marek. Všichni zúčastnění se shodli, že podobná setkání jsou velice prospěšná pro obě strany a budou se opakovat.

Během setkání se hovořilo hlavně o tématech, s nimiž zástupci církví přicházejí ve své práci do styku, především tedy sociální oblast, ať už je to péče o seniory, problematika dětí a trávení jejich volného času nebo aktuální otázka bezdomovců v Mladé Boleslavi a následné práce s nimi. Všichni přítomní se pak shodli na tom, že ve městě výrazně chybí zařízení typu domů na půl cesty, které by byly k dispozici například dětem odcházejícím z dětských domovů či pěstounské péče, nebo lidem, jimž hrozí nepříznivá sociální situace.

Řešily se ale také mezilidské vztahy obecně a ochota obyvatel města zapojit se do nejrůznějších aktivit.

Řeč přišla i na národnostní menšiny, fungování křesťanské akademie či volné prostory, které by některé z církví rády využily pro svá setkání, neboť především menší sbory nedisponují vlastním zázemím.

"Setkání bylo z mého pohledu velmi užitečné a jsem rád, že mezi jednotlivými církvemi u nás nepanuje nevraživost a rivalita, naopak se pravidelně scházejí a spolupracují. Věřím, že si můžeme být vzájemně užiteční k oboustrannému prospěchu," uvedl Daniel Marek s tím, že další setkání společně naplánují na podzim letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…