Nemocnice v Semilech má nového ředitele

13.01.2015 13:01

V pondělí 12. ledna byl na mimořádném jednání Rady města Semily jmenován do funkce dočasného ředitele Nemocnice v Semilech bývalý dlouholetý ředitel Panochovy nemocnice v Turnově Ing. Tomáš Sláma. Ten nahradil na postu ředitele nemocnice Ing. Alenu Kuželovou, která se vzdala funkce v závěru uplynulého týdne.

Nemocnice v Semilech má nového ředitele
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Ing. Alena Kuželová odstoupila z postu ředitele semilské nemocnice na vlastní žádost již ve čtvrtek 8. ledna, a to s účinností od 9. ledna 2015. Jako důvod uvedla rozpory ve slibech a činech ze strany nového vedení města. S tím však vedení města Semily nesouhlasí. Odstoupením ředitelky ztratila nemocnice svého jediného statutárního zástupce a zřizovatel, kterým je v tomto případě město Semily, byl postaven před nelehký úkol zajistit v co nejkratší možné době jejího nástupce.

To se také záhy podařilo a již v pondělí 12. ledna byl Radě města Semily představen kandidát na ředitele semilské nemocnice, bývalý dlouholetý ředitel nemocnice v Turnově Ing. Tomáš Sláma. Podporu mu vyjádřilo celkem šest ze sedmi radních, proti jmenování Ing. Slámy na post dočasného ředitele nemocnice byl pouze radní a místostarosta města Semily Vladimír Šimek. Ing. Tomáš Sláma byl jmenován ředitelem Nemocnice v Semilech na dobu určitou, a to do 31. 5. 2015.

Ing. arch. Věra Blažková: "Činíme nezbytné kroky ke stabilizaci nemocnice po odstoupení paní ředitelky a věříme, že jmenování Ing. Slámy na post ředitele nemocnice přispěje ke zklidnění situace i emocí. Ing. Tomáš Sláma je výborným ekonomem a zároveň má neocenitelné zkušenosti s vedením malé nemocnice. Na postu ředitele setrvá do doby stabilizace nemocnice a vypsání výběrového řízení na tuto vedoucí pozici. "

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: semily.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…