Nové planetárium v Hradci Králové otevře pro veřejnost 23. ledna

08.01.2015 17:57

Nové digitální planetárium v sousedství hvězdárny v Hradci Králové otevře pro veřejnost 23. ledna. Připravené jsou programy pro školy i pro veřejnost, řekl ČTK ředitel hradecké hvězdárny Miroslav Krejčí.

Nové planetárium v Hradci Králové otevře pro veřejnost 23. ledna
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Slavnostní otevření stavby za 111 milionů korun je naplánované na 22. ledna, o den později začnou i programy pro veřejnost. "Programy pro školy budou každý den od pondělí do pátku, pro veřejnost bude připravený program od středy do soboty," řekl Krejčí. Planetárium nabídne tři programy, jedním bude projekce jednoho ze tří filmů a krátká prohlídka oblohy, další návštěvníkům představí zajímavosti na obloze a umožní pozorování, třetí program umožní večerní pozorování oblohy.

Stavba planetária s kruhovým sálem s téměř stovkou sedadel začala na jaře 2013. Ve dvou podlažích kolem kruhového sálu jsou instalovány interaktivní expozice nazvané Mikrosvět - makrosvět a Energie - její formy a přeměny. "Ještě upravujeme světelné panely, planetárium je ve zkušebním provozu, nyní je ještě potřeba některé věci seřídit, ještě je na tom dost práce," řekl Krejčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…