O peníze z participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice usiluje šest projektů

19.03.2023 18:05 | Tisková zpráva

Celkem šest projektů vzešlých z nápadů obyvatel města má šanci na realizaci v rámci aktuálního ročníku participativního ročníku Tvoříme Litoměřice. O tom, který z nich to bude, může nyní svými hlasy rozhodnout veřejnost v právě spuštěné anketě.

O peníze z participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice usiluje šest projektů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Každý hlasující má k dispozici dva hlasy. Ty může přidělit buď jednomu z projektů, nebo je rozdělit mezi návrhy dva. A jaké nápady v letošním roce o podporu usilují?

Prvním z nich je Bezpečné dětské hřiště na Kocandě, kde je cílem zvýšení bezpečnosti hrajících si dětí na hřišti mezi ulicemi Růžovka a Hrubínova.

Zlepšení prostředí na sídlišti Cihelna si za cíl klade druhý námět, který spočívá v úpravách prostoru mezi Rákosníčkovým hřištěm a workoutovým hřištěm v Mládežnické ulici.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38692 lidí

Třetí z projektů s názvem Více bezpečí v Pokraticích, počítá s pořízením mobilní kamery, jež by dohlížela na pořádek v uvedené lokalitě.

Lidé mohou hlasovat také pro projekt obnovy veřejného ohniště v prostoru mezi ulicemi Michalovická a Mládežnická nebo pro vytvoření odpočinkového místa v podobě závěsných houpacích sítí na Střeleckém ostrově.

Prostor pro klidné a bezpečné převlékání a pro uložení osobních věcí je cílem šestého z projektů, jež řeší vybudování zázemí pro otužilce na Střeleckém ostrově.

Do aktuálního ročníku participativního rozpočtu Litoměřičané poslali dohromady 14 nápadů. Ne všechny však splňovaly potřebná kritéria stanovená pravidly participativního rozpočtu. Participativní rozpočet je jedním z důležitých principů podílení se občanů na organizaci města. Zdravé město Litoměřice ho vypisuje od roku 2016, přičemž za tu dobu vzniklo už několik zajímavých projektů. Jedná se například o bosou stezku v areálu Základní školy U Stadionu, dětské hřiště u Základní školy Havlíčkova nebo dovybavení sdílené dílny Institutu technického vzdělávání.

Hlasovat a podpořit vybraný nápad je možné až do 30. dubna prostřednictvím mobilního rozhlasu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…