Olomouc: Academia Film Olomouc nabízí bohatý program pro děti

24.04.2018 14:34

Vzdělávací show Agent v kapse od populární ČT Déčko, virtuální realita pro celou rodinu, rozhlasové pohádky a kreativní dílny s výtečným ansámblem z Divadla na cucky, ale také přínosný workshop z dílny platformy Konsent, která se věnuje prevenci sexuálního násilí.

Olomouc: Academia Film Olomouc nabízí bohatý program pro děti
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Vzdělávací filmový festival Academia Film Olomouc (AFO), který se koná ve dnech 24.–29. 4. 2018, vůbec poprvé ve své historii představuje rozsáhlý dětský program s názvem AFO junior. Rozmanité aktivity, u kterých děti od 5 do 16 let rozvinou své kritické a kreativní myšlení, se uskuteční primárně v Kině Metropol, Divadle na cucky nebo v oblíbeném interaktivním muzeu vědy Pevnost poznání. Celý program AFO pro děti je zdarma a rodiče s dětmi všechny potřebné informace naleznou na stránkách ZDE.

Olomoucké Divadlo na cucky si pro děti připravilo např. kreativní dílnu se žraloky o žralocích a pro pravé žraloky. Pedagožka a autorka dětských pohádek Andrea Hanáčková nachystala pro děti od 8 let hravé odpoledne s názvem Gang divokejch zvířat neboli rodinný poslech současné rozhlasové pohádky a hraní se zvuky, obrázky a fantazií. Herec z Divadla na cucky Ondřej Jiráček připravil pohybovou dílnu, v níž si děti vyzkouší, jak to vypadalo, když staří Egypťané vyráběli pivo nebo když ve Francii objevili šampaňské. Právě v Divadle na cucky svou zábavně-vzdělávací show Agent v kapse představí i oblíbené ČT Déčko.

„V minulých letech byla nabídka obrovská, proto jsme se letos rozhodli udělat komplexní celotýdenní program pro děti všech věkových kategorií i jejich rodiče. Naši návštěvníci by během AFO týdne měli zabavit vědou nejen sebe, ale i celou svou rodinu. Osobně si navíc myslím, že nejmladší diváci jsou ti nejcitlivější – všichni jsou totiž rozenými vědci a badateli,“ shrnuje cíle programu AFO junior ředitel festivalu Jakub Ráliš.

Velký interdisciplinární festival

V sobotu 28. 4. se v Pevnosti poznání rozpoutá epická Radiovodní bitva – interaktivní rozhlasová dílna pro rodiny s dětmi od 6 let, která spojí bezprostřední rozhlasovou reportáž s velkou lodní bitvou. ČT Déčko právě tady navíc postaví svou Déčko zónu, tedy prostor pro všechny zapálené fanoušky filmů, virtuální reality a fascinujících triků s klíčovacím pozadím, tzv. green screenem, který se hojně využívá pro televizní předpovědi počasí nebo během natáčení diváckého hitu – pohádky Anděl páně. Muzeum vědy Univerzity Palackého se také stane dějištěm workshopu s platformou Konsent pod názvem Když to chce a když to nechce o tom, jak mluvit o sexu, kde se o něm dozvědět relevantní informace a hlavně, jak se bránit sexuálnímu obtěžování.

To, že AFO je velký interdisciplinární festival, potvrdí koneckonců i jeho dětský program zaměřený na filmy. Organizátoři festivalu v Kině Metropol zopakují jak strhující Predátory 3D s dabingem Hynka Čermáka, tak vtipné, dramatické i roztomilé, v každém případě revoluční Pidiobry 3D – hlodavčí western, který renomovaná BBC pomocí nejmodernějších 3D kamer natáčela celých 5 let a který přináší příběh ze života čipmanka a křečka prériového, to vše s dabingem Jiřího Lábuse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…