Olomouc: Chodcům slouží další nový přechod

12.12.2016 17:45 | Zprávy

K bezpečnému překonání vozovky mohou chodci v Olomouci využívat další zcela nový přechod. Vznikl v blízkosti Vojenské nemocnice Klášterní Hradisko.

Olomouc: Chodcům slouží další nový přechod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Přechod pro chodce odpovídající všem předpisům a normám vyrostl u autobusové zastávky v ulici Jablonského v městské části Černovír. „Jde o místo, které je poblíž příjezdové cesty k vojenské nemocnici. Situace v této lokalitě, kde potřebuje překonat dosti frekventovanou komunikaci velké množství lidí, si nový přechod pro chodce skutečně žádala,“ zhodnotil situaci primátor Antonín Staněk.

Společně s přechodem zde vznikl i nový přístupový chodník. „Vede k nemocnici a jeho délka je zhruba 100 metrů. V rámci investice jsme tady společně s chodníkem vybudovali i místo pro přecházení. Celkové náklady tak dosáhly 1,4 milionu korun, z nichž část pokryla dotace z Olomouckého kraje,“ upřesnil stavební práce investiční náměstek Filip Žáček. Nový přechod vede přes komunikaci III. třídy a je nasvětlený.

Do ulic města se podařilo letos vrátit hned několik přechodů. Tím posledním dobudovaným je přechod v Hodolanech, který slouží chodcům na křižovatce ulic Divišova a Bystrovanská. Současně s tím probíhá také příprava projektové dokumentace několika dalších přechodů na několika místech města. „Z hlediska přípravy projektové dokumentace jsou zatím nejdále projekty přechodů v Chomoutově ve Štěpánovské ulici, jeden nový a jeden modernizovaný přechod v Keplerově ulici, proměnou projde stávající přechod v Dlouhé ulici u zdravotního střediska a připraven je i projekt na přechod v Krapkově ulici,“ vypočítal primátor Staněk.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…