Olomouc: Cyklisty na trase do Štěpánova převádí nová bezpečná lávka přes Sitku

06.10.2021 12:03 | Tisková zpráva

Na trase z Olomouce do Štěpánova převádí cyklisty a pěší nová lávka. Skončilo tím jejich často nebezpečné riskování při překonávání původní už uzavřené lávky přes říčku Sitku, která byla v havarijním stavu.

Olomouc: Cyklisty na trase do Štěpánova převádí nová bezpečná lávka přes Sitku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Jedenáctimetrová lávka vznikla na využívané trase, která vede do Štěpánova ve směru od Černovíra a Chomoutova. „Nová lávka o šířce 1,6 metru je z ocelových profilů a spodní část má ze železa a betonu. Stavební práce, které už na jaře předznamenala demolice staré lávky, probíhaly od května do srpna a přišly na téměř dva miliony korun,“ popsal investiční náměstek Martin Major.

Lávka přes Sitku je sice jen dílčí, ale zároveň velmi podstatnou součástí sítě cyklistických komunikací v regionu. Leží totiž na trase, která je součástí integrovaného propojení Šternberska s Litovelským Pomoravím. S výstavbou lávky tak městu pomohla i dotace od Olomouckého kraje ve výši poloviny nákladů. „V budoucnu na ni mají navázat i další plánované opravy a úpravy stávající cyklostezky Hvězdná z Olomouce do Šternberka, které zajišťuje Mikroregion Šternbersko,“ objasnil náměstek primátora Matouš Pelikán.

Přestože byla původní lávka kvůli havarijnímu stavu uzavřená, někteří se ji přesto snažili přejíždět nebo přecházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…