Olomouc: Erenburgova ulice je znovu v provozu, má tichý asfalt

01.10.2019 9:34

Po téměř pěti měsících náročných oprav je znovu v provozu Erenburgova ulice. Velká oprava frekventované ulice v olomoucké městské části Hejčín začala letos v květnu.

Olomouc: Erenburgova ulice je znovu v provozu, má tichý asfalt
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Dopravou silně zkoušená komunikace, o jejíž opravu tamní obyvatelé usilovali několik let, dostala tichý asfalt. Stavba, která zahrnovala i kompletní rekonstrukci veškeré infrastruktury, přišla na 20 milionů korun.

Stavba znamenala úplnou uzavírku ulice a změny v dopravním provozu, se kterými se řidiči museli potýkat od letošního května. „Uzavírky i objízdné trasy jsou minulostí. Spouštíme znovu provoz a děkujeme na trpělivost obyvatelům Hejčína i řidičům. Odměnou za dočasné problémy je nyní nová silnice s tichým asfaltem, chodníky i nově nasvětlený přechod pro chodce,“ vyjmenoval investiční náměstek primátora Martin Major.

Stavba je dokončena kompletně včetně rekonstrukce všech inženýrských sítí. Nová je kanalizace, vodovod a všechny přípojky v části mezi ulicemi Vitáskova a Na Trati. Auta nově projíždějí po tichém asfaltu, který snižuje hluk z dopravního provozu, a neobtěžuje místní obyvatele. Nové jsou i chodníky a nasvětlený přechod pro chodce, který vznikl v místě křížení Erenburgovy s ulicemi Pešinova a Zrinského. Celý úsek komunikace doplnilo nově instalované moderní LED veřejné osvětlení.

Pro stavbu musely být zpracovány dvě samostatné projektové dokumentace. Celkové náklady se vyšplhaly na téměř 20 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…