Olomouc: V Pavelčákově ulici vzniká centrum pro seniory. lidem Nabídne výstavy i přednášky

01.10.2019 21:23

Příjemné klubové prostory a místnost s dostatečnou kapacitou pro přednášky či výstavy. Takové bude centrum společenských aktivit v Pavelčákově ulici, tedy místo, kde se mohou setkávat Olomoučané zejména starší generace, bez ohledu na to, zda jde o členy některého z klubů seniorů. Veřejnosti dnes prostory v domě číslo 21 představila náměstkyně primátora Eva Kolářová.

Olomouc: V Pavelčákově ulici vzniká centrum pro seniory. lidem Nabídne výstavy i přednášky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Využili jsme možnosti, když se uvolnily původně komerční prostory v majetku města, abychom vytvořili příjemné místo pro setkávání lidí. Budeme moc rádi, když bude toto nové centrum dobře sloužit a brzy si získá oblibu,“ řekla náměstkyně Kolářová. Vysvětlila, že by v Pavelčákově ulici mělo vzniknout seniorské centrum, které mohou navštěvovat libovolní zájemci, nejen členové klubů seniorů. Přijít samozřejmě může i mladší člověk, podobně se to ostatně děje i v komunitním centru Pešek na Nových Sadech. „Bude zde fungovat klub seniorů, který dnes sídlí v Javoříčské ulici, ale také místnost pro promítání filmů, pořádání přednášek či například výstav, určená nejen pro seniory,“ dodala Eva Kolářová. V centru bude fungovat i poradenská služba OLsen (Olomouc seniorům), kterou zajišťuje odbor sociálních věcí magistrátu.

V budoucím komunitním centru musí nejprve proběhnout stavební úpravy. „Chceme zde udělat například bezbariérové vstupy a bezbariérové toalety, vnitřní prostory musíme trochu jinak rozčlenit,“ uvedl Zdislav Doleček z odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu. „Na stavební úpravy použijeme prostředky, které Olomouc získala za vítězství v soutěži Obec přátelská seniorům,“ dodal Doleček.

Úpravy by mohly být hotovy do konce roku a v lednu by se tak nové komunitní centrum otevřelo veřejnosti. V současnosti jsou zde vystaveny fotografie z činnosti olomouckých klubů seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…