Opava: Město našlo investora, který postaví v kasárnách byty

27.08.2020 13:55

Radní schválili smlouvu, která odprodá část bývalých Dukelských kasáren v Opavě. Soukromý investor JTA exklusive s.r.o. Ostrava zde na zhruba 3,8 hektarech postaví 16 bytových domů se zhruba 300 novými byty. Stavba by měla začít nejpozději do 4 let.

Opava: Město našlo investora, který postaví v kasárnách byty
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Nabídku na část areálu předložily dvě firmy. Komise doporučila jednu z nich a radní tuto variantu schválili. Původně jsme počítali, že dostaneme za tento pozemek 35 milionů korun, nakonec ale město získá 51 milionů, které použijeme na další investice,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil. „Všichni víme, že je obrovská poptávka po bydlení v Opavě. Každý takový projekt proto vítám,“ dodal.

Areál, který do roku 2006 obývala armáda, je rozdělen na 3 části. Část A, která je tvořena historickými budovami a kterou si město ponechá pro stavbu bytů pro mladé rodiny a seniory, parku, hřiště či třeba restauraci, dále část B, kterou chce město prodat investorovi, a část C, kde je nyní drobná výroba či třeba travnaté hřiště nebo heliport.

V současné době je část B tvořena bývalými garážemi, dílnami a sklady, které nemají žádnou historickou či architektonickou hodnotu. Prodej ještě musí schválit zastupitelé, a to na jednání 7. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…