Ostrava: Čapkova ulice v Radvanicích čeká rozsáhlá rekonstrukce

17.07.2021 8:36

Stavební práce odstartují už v pondělí 12. července. Budou rozloženy do tří navazujících etap a skončit by měly 5. letošního listopadu.

Ostrava: Čapkova ulice v Radvanicích čeká rozsáhlá rekonstrukce
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

Oprava přinese nejen kompletně nový povrch vozovky, ale zahrnuje také výstavbu nových chodníků a počítá se rovněž se zastřešenými autobusovými zastávkami.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Vše začne opravou chodníku, včetně bouracích a výkopových prací, pokládky štěrkových podkladních vrstev, dlažby a osazení nových obrubníků.

Stavební ruch dočasně zkomplikuje pohyb po Čapkově ulici, konkrétně v rozsahu od ulice Kobrova po ulici Fryštátská, tedy až po spojnici I. třídy mezi Ostravou a Petřvaldem.

Oprava chodníku se pak dotkne úseku od křižovatky Čapkovy ulice s Kobrovou, až po křížení čapkova - Tomicova. Poblíž ulice U Stavisek - nedaleko léčebny dlouhodobě nemocných -  dojde k demolici a následné výstavbě dvou moderních prosklených autobusových zastávek s příslušným mobiliářem.

Rekonstrukce vozovky zahrne opravu silničních obrub, odvodnění, frézování živičných vrstev, bourání a opravu plochy autobusových zastávek včetně nového betonového krytu. Nakonec získá Čapkova ulice i nové vodorovné dopravní značení.

S pracemi na chodnících, zastávkách a vozovce v ostravském městském obvodu Radvanice a Bartovice bude souviset několik dopravních omezení. Je proto nutné počítat s objížďkami, změnou dopravního směrování, nebo dočasným přemístěním zastávek MHD v blízkosti radvanické léčebny. Silničáři z těchto důvodů prosí jak řidiče, tak chodce a cestující MHD, aby sledovali aktuální značení a informace ostravského dopravního podniku.

Chodník a autobusové zastávky jsou financovány z rozpočtu městského obvodu Radvanice a Bartovice. Zbývající práce uhradilo statutárního města Ostrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …