Otrokovice: Continental slaví 150 let, pro veřejnost připravil vyhlídkové kolo

03.10.2021 7:35 | Tisková zpráva

Společnost Continental letos slaví 150 let od svého vzniku. Významné výročí si chce v rámci regionu připomenout během celého měsíce října, ačkoliv narozeninovým dnem je pátek 8. říjen 2021.

Otrokovice: Continental slaví 150 let, pro veřejnost připravil vyhlídkové kolo
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Přijměte pozvání na netradiční aktivitu otevřenou všem zájemcům. Od 1. října je možné každý den využívat vyhlídkové Continental kolo, které se nachází na parkovišti před areálem společnosti Continental Barum v Otrokovicích. Každý z návštěvníků vyhlídkového kola zaplatí pouze symbolické jízdné 20 korun. Veškerý výtěžek z tohoto provozu bude po skončení provozu Continental kola předán neziskové organizaci Naděje Otrokovice a jejímu řediteli Pavlu Polákovi. Pro zaměstnance byly připraveny vstupenky zdarma. V den narozenin v pátek 8. října bude vstup pro všechny zdarma.

Jízda na Continental kole je vhodnou příležitostí podívat se na areál největšího výrobce pneumatik koncernu Continental z ptačí perspektivy a ve večerních hodinách být svědkem laserové projekce na administrativní budově společnosti. Provoz Continental kola a světelná projekce bude trvat po celý měsíc říjen, až do neděle 31. října.

Vývoj v globální technologickou společnost, která vznikla v roce 1871, nevychází z výroby pneumatik, ale nárazníky na koňská kopyta, gumové míčky, hřebeny či jiné výrobky z tvrdé gumy. Ty byly využívány lidmi k jejich každodenním běžným činnostem. Teprve až v roce 1892 začala vyrábět pneumatiky pro jízdní kola, v roce 1904 byl vyroben první běhoun na světě, v roce 1910 první plášť pro letadla a v roce 1924 první nákladní plášť. Od prvopočátku je symbolem značky Continental kůň, pocházející právě z dob výroby nárazníků na koňská kopyta, a je součástí loga společnosti.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

Značku Continental nenajdete pouze na pneumatikách. Mimo jiné naleznete koncernové výrobky v celé řadě automotive oblastí. Cílem koncernu budování udržitelné mobility s prvky autonomního řízení a zvyšování bezpečnosti dopravy. Současné high-tech produkty Continentalu jsou součástí všech světových automobilových značek.

150 let existence jakékoliv společnosti vypovídá mnoho o její organizaci, výkonu, spolehlivosti a jistotě a péče o zaměstnance. Otrokovická pneumatikárna, jejíž součástí jsou tři firmy – Continental Barum, Continental výroba pneumatik a Continental HT tyres, patří ke koncernu Continental již od března 1993, kdy nastal velmi dynamický růst společnosti a každoročně je zaznamenáván významný rozvoj výrobního závodu vzhledem k uplatňovaným technologiím a s ohledem na inovace a zlepšování pracovních podmínek zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…