Otrokovice: Dobrovolní hasiči odstranili nánosy z Moravy

28.09.2021 21:17 | Tisková zpráva

Členové jednotky sboru dobrovolných hasičů (JSDH) Otrokovice odstranili nánosy a torza stromů zaklíněná v ledolamech, které chrání nosné pilíře lávky přes řeku Moravu.

Otrokovice: Dobrovolní hasiči odstranili nánosy z Moravy
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Město je vlastníkem lávky, a proto se musí postarat nejen o její údržbu, ale také o zajištění průchodnosti plavební dráhy, která pod lávkou vede. Tyto úkoly pro město zajišťuje správce, kterým jsou Technické služby Otrokovice (TSO). Již podruhé letos musely TSO řešit situaci, kdy nánosy zaklíněné na ledolamech lávky hrozily vytvořením rozsáhlé překážky plavby a zatěžovaly ochranné pilíře.

Na jaře po povodni pomohli komplikovanou situaci vyřešit se svou těžkou technikou hasiči ze záchranného sboru správy železnic Přerov za přispění členů JSDH Otrokovice. Tentokrát se TSO znovu obrátili na dobrovolné hasiče a ti se pustili do práce.

Lidé, přecházející přes moravní lávku, tak byli svědky zajímavé akce. Hasiči se zkušenostmi z jarního zásahu pod vedením člena jednotky profesionálního potápěče M. Vybíralíka vyřezávali a postupně vytahovali zaklíněné kmeny a kusy dřeva. Při práci ve vodě využili i novou výstroj, kterou město letos pro vybavení jednotky pořídilo.

„Dobrovolní hasiči znovu prokázali svoji připravenost řešit svízelné situace a prokazovat městu i obyvatelům jen těžko docenitelné služby. Za to jim patří náš respekt a dík,“ poděkovala starostka města Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…