Otrokovice: K Evropskému roku dobrovolnictví

20.03.2011 21:35

Rada ministrů EU vyhlásila rok 2011 „Evropským rokem dobrovolných činností na podporu aktivního občanství". Cílem této iniciativy je vytvořit ve státech Evropské unie prostředí příznivé pro dobrovolnictví,...

Otrokovice: K Evropskému roku dobrovolnictví

...podpořit organizátory dobrovolnických aktivit, ocenit dobrovolnickou činnost a zejména zlepšit povědomí o významu a hodnotě dobrovolnictví u veřejnosti. V průběhu roku 2011 se budou konat různé akce na podporu dobrovolnictví. Proběhne např. evropské turné dobrovolníků, bude vytvořen dokument z reportáží o dobrovolnictví v různých evropských státech a budou se konat tematicky zaměřené konference k problematice dobrovolnictví. Oficiální webové stránky tohoto projektu a více informací najdete na www.dobrovolnik.cz.

Také organizace ADRA podporuje dobrovolnictví. V rámci České republiky provozuje již deset dobrovolnických center, jejichž cílem je vysílání dobrovolníků do sociálních a zdravotnických zařízení. Dobrovolníci zpříjemňují volný čas klientům - povídají si s nimi, hrají hry, doprovází je na procházky. Mohou také podporovat klienty s postižením nebo doučovat děti předměty ze základní školy. Dobrovolnictví není přínosem jen pro klienty, ale také pro dobrovolníky samotné. Získají nové zkušenosti, přátele a především příjemně a užitečně stráví svůj volný čas. V Otrokovicích mohou dobrovolníci docházet např. do SENIORu, Naděje, Charity nebo nízkoprahového klubu Šlikr Unie Kompas.
Máte-li dvě hodiny volného času týdně a chcete jej věnovat seniorům, dětem nebo postiženým nebo jen chcete získat více informací, přijďte na informační schůzku o dobrovolnictví ve čtvrtek 24. března v 15,30 hod. do SENIORu Otrokovice - budovy C na tř. Spojenců 1840, vedle Společenského domu.

Více informací podá Pavlína Pejlová, koordinátorka dobrovolníků Dobrovolnického centra ADRA Zlín - tel. 731 157 471, email: dc.zlin@adra.cz.

Další zprávy z Otrokovic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…