Otrokovice: Technické služby jsou na zimní období připraveny

13.11.2022 10:44 | Tisková zpráva

Silnice i chodníky upravené, bez sněhové či ledové pokrývky a řádně posypané. To je hlavní úkol pro Technické služby Otrokovice, které ve městě zajišťují zimní údržbu místních komunikací.

Otrokovice: Technické služby jsou na zimní období připraveny
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Plán zimní údržby místních komunikací, chodníků a veřejných ploch v majetku města Otrokovice pro zimní období 2022-2023 schválili otrokovičtí radní. Do plánu zimní údržby je zařazena většina místních komunikací ve městě o celkové délce 51 km a větší část chodníků a cyklostezek o délce 44 km s tím, že další méně důležité místní komunikace a chodníky jsou ošetřovány až v závislosti na provozních a ekonomických možnostech.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Stálou pohotovost pro zimní údržbu zajišťují dvě skupiny po sedmi pracovnících včetně dispečera, kteří mají k dispozici vhodnou mechanizaci pro zajištění kvalitní údržby chodníků i silnic. V průběhu běžných pracovních směn nebo v případě kalamitních situací jsou pro včasné zvládnutí údržby nasazováni další pracovníci a mechanizační prostředky. Ve skladu posypových materiálů je k dispozici 300 t posypového písku na chodníky a 50 t soli na údržbu silnic, která je dle potřeby průběžně doplňována,“ přiblížil Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice, které jsou jednou z městských obchodních společností.

Z ekonomických a klimatických důvodů je doba stálé zimní pohotovosti zkrácena a trvá od poloviny listopadu do konce února, v případě nepříznivého počasí může být operativně prodloužena. „Část mechanizačních prostředků je připravena již od počátku listopadu pro případ nepříznivých povětrnostních situací v dřívějším období,“ doplnil Vladimír Plšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …