Pardubice: Červeňák vydal o víkendu své „poklady“

30.03.2021 12:59

Ani covid a omezení volného pohybu nezastavily odhodlání některých Pardubanů zbavit své okolí nepořádku, který po sobě zanechávají jejich spoluobčané. Letos pardubičtí dobrovolníci v rámci akce Ukliďme Česko zaměřili svůj zájem na katastr Pardubic, zejména na přírodní lokalitu Červeňák.

Pardubice: Červeňák vydal o víkendu své „poklady“
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Že je lokalita bývalého vojenského cvičiště, kterou nedávno získalo do svého majetku město, lidem blízká, prokázaly v sobotu i v neděli desítky, ať organizovaných, nebo neorganizovaných, dobrovolníků, mezi nimiž nechyběli ani rodiny s dětmi, které přiložily ruku k dílu v rámci nedělní procházky.

Torzo kočárku, nákupní vozík, polámaný plastový nábytek, pneumatiky, volební plakáty a spoustu jiného odpadu se během dvou dní stěhovaly na hromady, které budou v následujících dnech odvážet k likvidaci pracovníci Služeb města Pardubic.

Jarní akce Ukliďme Česko se o víkendu zúčastnilo podle prvních odhadů organizátorů na zhruba tisícovce míst v České republice na 40 až 50 tisíc dobrovolníků. Příští velký úklid plánují organizátoři ze spolku Ukliďme Česko v rámci 4. ročníku Celosvětového úklidového dne na třetí zářijový víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…