Pardubice: V mateřských školách město připravilo prázdninový provoz

18.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Město ve spolupráci s mateřinkami připravilo pro pardubické rodiče prázdninový provoz. I letos zůstává většina mateřských škol otevřena i o prázdninách. Jejich provoz bude během letních prázdnin v obdobném režimu jako v uplynulém roce.

Pardubice: V mateřských školách město připravilo prázdninový provoz
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Stejně jako v předchozích letech, tak i letos jsme při plánování letního provozu v mateřských školách, které zřizuje statutární město Pardubice, vycházeli z provozních a personálních možností jednotlivých zařízení. Ve městě máme pro mateřské školy stanovené vyhláškou tři školské obvody. Při plánování prázdninového provozu jsme si nastavili pravidla tak, že v každém z nich budou v každém prázdninovém týdnu některé mateřské školy otevřené. Současně jsme během plánování brali do úvahy zkušenosti s obsazováním mateřských škol v minulých letech. Většina mateřských škol bude v průběhu prázdnin otevřena 4 týdny,“ uvedl náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký s tím, že se město snažilo, aby rodičům v průběhu letních prázdnin co nejvíc vyšlo vstříc.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

Seznam otevřených mateřských škol a jejich prázdninový provoz je k dispozici ve všech pardubických mateřských školách a také na webu města.

„Řada rodičů již nyní plánuje nebo má naplánované dovolené o letních prázdninách. Pokud budou mít rodiče zájem a potřebu umístit o prázdninách dítě do jiné pardubické mateřské školy, než kam chodí v průběhu roku, mohou si tam přijít podat žádost 17. 4. 2023. Upřednostněny budou přihlášky dětí z mateřských škol, které jsou ve stejném spádovém obvodu. Doporučuji tedy rodičům vybrat školku ve spádovém obvodu bydliště,“ doplnil Rychtecký.

Od 28. srpna 2023 pak budou otevřeny už všechny mateřinky, tedy s výjimkou těch, ve kterých budou probíhat časově náročné rekonstrukce – mezi ty patří mateřská škola na nábřeží Závodu míru 1961 a polabinská mateřinka v ulici Mladých 158.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…