Pelhřimov: Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra

11.07.2019 7:35

Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra! Ulovil ho ve svazových vodách České republiky Stanislav (Stanley) Blažka. Vážil 32 kg a měřil 110 cm.

Pelhřimov: Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Kapr (následně pojmenovaný Fantastic) byl po změření a zvážení vypuštěn zpět do vody a jeho fotografie byla umístěna do Domácnosti obra Pejráka ve čtvrtém patře pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit. Přijeďte se na něj podívat, máme otevřeno každý den od 9 do 17 hodin a těšíme se na vás!

PS. Na video z úspěšného lovu se můžete podívat na facebooku Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov nebo ZDE.

Muzeum rekordů a kuriozit otevřelo své brány 30. června 1994 a je dosud jediné svého druhu v Evropě. Dvě vnitřní expozice se stovkami unikátních exponátů a zahrada s obřími předměty. Otevřeno denně od 9 do 17 hodin. Své štěstí můžete v historické věži vyzkoušet při „hodu“ 164 kilogramovou hrací kostkou a na unikátní model Pražského hradu, slepený ze špejlí, čas od času míří legendární sovětský tank T34. Občerstvení u nás podáváme z obřího porcelánového šálku nebo největšího keramického korbele v Čechách. Svůj čaj si zamícháte dvoumetrovou dřevěnou lžičkou a vyzkoušet si můžete i mega velkou zimní bundu.

Dvoumetrovou tužkou maluje nejrychlejší karikaturista světa, pro nejmenší návštěvníky máme připraveného největšího kačera a na svou akci si od nás můžete půjčit největší funkční krasohled v Čechách! Základ expozice Zlaté české ručičky tvoří více než 90 předmětů zhotovených ze zápalek a zápalkových hlaviček. Na sirkovou kytaru si zahrál virtuos Štěpán Rak, korintskou vázu vyrobenou z 51124 zápalkových hlaviček obdivoval světoznámý fotograf Jan Saudek a společnost jim dělá i Mexická tanečnice či kovboj na koni.

Funkční mramorové housličky reprezentovaly Českou republiku na světové výstavě EXPO v Šanghaji, čtyřmetrový plyšový medvídek Kuky přicestoval z Mezinárodního filmového festivalu, miniaturní zlatá klícka z Brna a štípaná dřevěná holubička se narodila v Pelhřimově. Na rozlehlé zahradě náležející k expozici uvidíte dvoumetrový trychtýř, kterým sbíráme vodu ze všech koutů planety Země, obří konvičku na čaj a mega příbor, se kterým sníte i mamuta!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…