Písek: Do prvních tříd nastoupí přes tři stovky dětí

22.04.2018 11:44

Do základní škol, zřizovaných městem Písek, nastoupí v příštím školním roce 337 prvňáčků. Vyplývá to z výsledku zápisu do 1. tříd, který se uskutečnil v uplynulém týdnu.

Písek: Do prvních tříd nastoupí přes tři stovky dětí
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Na šest základních škol se k zápisu dostavilo 456 dětí,“ říká Andrea Klimešová z odboru školství a kultury MěÚ Písek. „Rodiče požádali o odklad povinné školní docházky u osmdesáti z nich. Některé děti byly zapsány na více škol.“

Loni začalo 18 prvních tříd základních škol zřizovaných městem navštěvovat 398 žáků. Ve školním roce 2018/2019 se předpokládá, že bude otevřeno 15 tříd. Ovšem toto číslo může být ještě upraveno po vyřešení duplicitních zápisů a žádostí o odklad.

„Největší zájem byl o ZŠ J. K. Tyla, kde se k zápisu dostavilo 104 budoucích školáků, z nichž 22 má požádáno o odklad. Škola s ohledem na svou kapacitu vezme 71 prvňáků. Pro zbylých jedenáct dětí je připraveno místo v některé z ostatních našich základních škol,“ doplňuje Andrea Klimešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…