Písek: Město pronajme zrekonstruovanou chatu Živec

27.09.2019 20:21

Rada města schválila vypsání výběrového řízení na pronájem chaty Živec. Známý rekreační objekt a cíl turistů v Píseckých horách je již rok uzavřen kvůli rekonstrukci, která se v těchto dnech chýlí ke konci. „S dodavatelskou firmou INVESSALES, s. r. o., bylo již zahájeno předávací řízení, probíhá odstraňování vad a nedodělků. Převzetí hotové stavby by se mělo uskutečnit v polovině října,“ informuje Jiří Žáček z odboru investic a rozvoje.

Písek: Město pronajme zrekonstruovanou chatu Živec
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Vzhledem k vysokým investicím, které město do objektu v posledním roce vložilo, byla minimální výše nájemného stanovena na 500 tisíc korun ročně plus DPH.

„Ubytovací kapacita chaty činí 26 osob, do restaurace se vejde 80 hostů. Po rekonstrukci má každý pokoj či apartmán vlastní hygienické zařízení. Objekt je vybavený základním inventářem a bezbariérově přístupný,“ shrnuje Milena Hladíková z odboru správy majetku.

Klub československých turistů otevřel v Píseckých horách chatu ještě pod původním názvem „U Moře lesů“ před více než osmdesáti lety. Od té doby zůstávala, kromě dílčích stavebních úprav, vzhledově stejná. První větší rekonstrukce byla provedena kvůli navýšení ubytovací kapacity v osmdesátých letech minulého století. Tehdejším vlastníkem rekreačního objektu byl podnik ČSAD Praha Vršovice.

„Cílem druhé, nyní právě dokončené, rekonstrukce je především zvýšení komfortu ubytování pro návštěvníky Píseckých hor. Město Písek, které je vlastníkem chaty a také investorem stavby, za ni zaplatí celkem 16,6 milionu korun bez DPH,“ dodává místostarostka Petra Trambová.

Chata stojí na atraktivním místě nedaleko rozhledny Jarník. Její krásné zalesněné okolí přilákalo několikrát i filmové tvůrce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.