Písek: Město zavede odpadové nádoby na jedlé oleje a tuky

19.03.2023 15:59 | Tisková zpráva

V ulicích Písku budou nově umístěny odpadové nádoby na jedlé oleje a tuky, dosud mohli obyvatelé města odevzdávat tento druh odpadu ve sběrných dvorech.

Písek: Město zavede odpadové nádoby na jedlé oleje a tuky
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Po městě bude v průběhu dubna rozmístěno 30 sběrných nádob o objemu 240 litrů. Rada města schválila uzavření smlouvy o spolupráci při likvidaci odpadů se společností EKO-PF, s. r. o., která městu bezplatně zapůjčí sběrné nádoby a zajistí svoz tohoto druhu odpadu i jeho likvidaci.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

„Rozšiřujeme nabídku služeb pro naše občany v oblasti odpadového hospodářství. Slibujeme si od toho, že se díky dostupnosti nádob na jedlé oleje a tuky sníží počet lidí, kteří budou tento odpad vylévat do kanalizace,“ řekl radní pro životní prostředí Martin Brož. Kvůli tomu, že tuky a jedlé oleje často končí v kanalizaci, dochází k postupnému zanášení potrubí, které je nutné čistit speciální technikou, a to je velmi nákladné.

Město Písek věnuje už řadu let odpadovému hospodářství velkou pozornost a snaží se podporovat své obyvatele v třídění. Lidé mají ve městě k dispozici nejen nádoby na papír, plast a sklo, ale i na bioodpad, kovy a elektro. Díky tomu, že je občané hojně využívají, se Písek už několik let řadí mezi města s nejnižší produkcí směsného odpadu v České republice, na jednoho obyvatele tu připadá 143,9 kg směsného odpadu ročně. Daří se tak snižovat množství komunálního odpadu, ukládaného na skládku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…