Písek: V 12. mateřské škole bylo zrekonstruováno sociální zařízení

03.10.2021 11:47 | Tisková zpráva

Všechny tři třídy ve 12. mateřské škole v Šobrově ulici mají nové sociální zařízení. Rekonstrukce odpadů, umýváren a toalet, výměna podlahových krytin ve všech třídách a dílčí stavební úpravy v jedné z nich školka realizovala od června do konce srpna. Práce vyšly na zhruba 4,3 milionu korun.

Písek: V 12. mateřské škole bylo zrekonstruováno sociální zařízení
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Jednu ze tříd se nám díky stavební úpravě podařilo zvětšit, změnili jsme také umístění vchodu do třídy, který už není veden přes sociální zařízení, ale přes šatnu. Novinkou jsou i dětské pisoáry, které se klukům velice líbí,“ řekla vedoucí učitelka 12. MŠ Pavlína Houšková.

Práce bylo nutné zahájit už v červnu, proto se děti ze školky přesunuly do nedaleké Základní školy T. Šobra. „Vyhradili jsme pro ně tři třídy, které využívá družina. Dětem změna prostředí vůbec nevadila, byly naopak rády, že jsou ve škole,“ uvedl Jaroslav Volf, ředitel ZŠ T. Šobra, pod niž 12. mateřská škola spadá. Rekonstrukci se podařilo stihnout do zahájení nového školního roku a děti se tak 1. září mohly opět vrátit do školky.

Město Písek každý rok do rekonstrukcí základních a mateřských škol investuje nemalé peníze. Minulý školní rok to bylo zhruba 45 milionů korun. „Mám vždy velkou radost z toho, když vidím, co se ve školkách a školách podařilo udělat. Není to vždy jednoduché, protože se většina prací musí obvykle stihnout během letních prázdnin,“ poznamenala starostka Eva Vanžurová.

Výsledky rekonstrukce si pochvalují učitelky i rodiče, kteří se o průběh prací zajímali. „Chtěl bych poděkovat zřizovateli za to, že nám přeje a mohli jsme tuto rekonstrukci zrealizovat. Díky ní pobývají děti z mateřské školy v lepším a hezčím prostředí,“ dodal Jaroslav Volf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…