Plzeň: Letní Off program Finále Plzeň zve na filmové večery

11.07.2021 18:05

Sobotní večery od 17. července do 4. září budou patřit filmovým projekcím na náplavce. Pro fanoušky nejen české kinematografie nachystali filmové zážitky organizátoři 34. ročníku festivalu Finále Plzeň.

Plzeň: Letní Off program Finále Plzeň zve na filmové večery
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ten se uskuteční až v termínu od 24. do 29. září, během letních měsíců si ale lidé mohou užívat takzvaný Letní OFF program. Ten kromě filmových večerů na náplavce nabídne i projekce na hradech a zámcích. Nachystány jsou dlouho očekávané premiéry, úspěšné filmy poslední doby, filmy natáčené v Plzeňském kraji, ale i kultovní snímky.

Filmové večery na náplavce Na programu je kultovní Pomáda nebo Půlnoc v Paříži, pro milovníky tuzemské kinematografie pak Modelář, Šarlatán, 3Bobule nebo Ženy v běhu. 21. srpna se navíc projekce filmu Havel programově propojí s organizací Post Bellum. 4. září zakončí večery na náplavce film Tomáše Vorla Kouř. Projekce začínají vždy ve 21 hodin, venkovní bar včetně hudebního doprovodu lokálních DJs otevírá od 19 hodin. Vstup je zdarma.

Předskokany hlavních filmů budou krátké snímky studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. Veřejnost se tak může seznámit s prací studentů, kteří se na Sutnarce zabývají filmovou a animovanou tvorbou. Předfilmy jsou s hlavním filmem většinou tematicky propojeny.

Filmové hrady a zámky

Čerstvé filmové novinky oživí po šest srpnových večerů rozhlednu Bolfánek u zámku Chudenice, zámek Kozel, hrad a zámek Horšovský Týn a hrad Švihov. Na programu jsou netrpělivě očekávané komedie s hvězdným obsazením Prvok, Šampón, Tečka a Karel podle románu Patrika Hartla a Matky natáčené v Prádle u Nepomuka. Pro děti je připraven rodinný film Mazel a tajemství lesa, který se bude promítat na Bolfánku, nedaleko míst, jež si pro tento snímek vybral režisér Petr Oukropec. Poslední jmenovaná projekce se uskuteční za účasti tvůrců a herců a nabídne program i pro děti.

Promítání je naplánováno na vybrané pátky a soboty od 6. do 27. srpna, začátek je vždy ve 21:15 hodin. Vstupenky jsou dostupné na Plzeňské vstupence a GoOut či ZDE.

Filmové večery na náplavce a Filmové hrady a zámky vznikly už v minulém roce pod hlavičkou Finále Plzeň, aby podpořily kulturu a cestovní ruch, které zasáhla první vlna koronavirové pandemie. Město Plzeň dlouhodobě, a i významně finančně podporuje Finále Plzeň. Tento rok právě i finančním příspěvkem na projekt Filmové večery na náplavce.

Organizátoři se v letošním roce spojili i s agenturou CzechTourism, a to s cílem společně propagovat atraktivní turistická místa, která se nachází na území Plzeňského kraje. Více o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…