Plzeň: Nepořádek v blízkosti přehradní nádrže České údolí je uklizen

11.07.2018 20:31

Nepořádek, který způsobili lidé bez domova ve stanovém městečku v blízkosti přehradní nádrže České údolí, skončil první červencové pondělí v přistavěném kontejneru. Na úklid, který probíhal v předcházejícím týdnu, dohlíželi strážníci Městské policie Plzeň – Bory ve spolupráci se strážníky ze stanice územně strážní služby.

Plzeň: Nepořádek v blízkosti přehradní nádrže České údolí je uklizen
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Tři obyvatelé stanového městečka, kteří zde byli zastiženi, obdrželi pytle na odpadky a strážníci jim vysvětlili postup úklidu. „Každé ráno na místo přijela hlídka městské policie, aby předala další pytle na odpad. Za týden se naplnilo 38 igelitových pytlů, které mimo jiné obsahovaly zbytky zkaženého jídla, plastové láhve nebo deky,“ uvedla Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň. Odpad byl poté uložen do kontejneru a zbytek nepořádku byl uklizen za pomoci pracovníků veřejné služby a veřejně prospěšných prací z třetího městského obvodu.

Veronika Kuchynková doplnila, že v pátek 29. června navštívili toto místo i zástupci třetího městského obvodu, kteří informovali obyvatele stanového městečka o přistavení kontejneru. Kontejner zajistil Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně ve spolupráci se společností Čistá Plzeň. „V dalších dnech i týdnech bude městská policie držet dohled na tomto městském pozemku, aby nedošlo opět ke znečištění tohoto prostoru,“ dodala Veronika Kuchynková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…