Plzeň: Oprava mostu v Liticích se o několik dnů protáhne, město děkuje za pochopení

13.11.2022 20:13 | Tisková zpráva

O několik dnů se posune termín dokončení opravy mostu na Klatovské ulici v Liticích. Most, který město převzalo před osmi lety od Ředitelství silnic a dálnic České republiky, začala firma kvůli jeho špatnému stavu opravovat letos v červenci.

Plzeň: Oprava mostu v Liticích se o několik dnů protáhne, město děkuje za pochopení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Původně měla práce dokončit 2. prosince, kvůli nečekaným komplikacím se ale plánovaný termín posouvá na 10. prosince. Město Plzeň se všem, kteří místem běžně projíždějí, omlouvá za komplikace a děkuje za pochopení.

Při opravě byly nejprve odstraněny konstrukční vrstvy komunikace a zásyp v části historické klenby a nad železobetonovou deskou v druhé části mostu na povodní straně. Po obnažení klenby bylo zjištěno, že původní klenbu nelze spřáhnout s novou železobetonovou deskou, což potvrdil i projektant. Dostavba novější části mostu probíhala totiž v padesátých letech a nedochovala se k ní kompletní stavební dokumentace.

Proto byla navržena namísto spřažené železobetonové desky nová polorámová konstrukce hlubině založená na 20 mikropilotách. Kromě toho bylo také nutné změnit trasu vodovodu a upravit konstrukční vrstvy komunikace. Stavba, která musela být ve svém průběhu upravena dle aktuálně zjištěného stavu mostu, se tak zpozdila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…