Plzeň: V domě pro seniory v Prostřední ulici zahájila činnost sociální poradna

26.09.2019 17:17

V objektu s nájemními byty pro seniory v Prostřední ulici číslo 48 v Plzni na Nové Hospodě, který spravuje městská organizace Obytná zóna Sylván, zahájila v září provoz sociální poradna. Pro zlepšení komfortu obyvatel domu ji nechal v přízemí vedle lékařské ordinace vybudovat magistrátní bytový odbor. Sociální pracovník tu bude přítomen každý pátek od devíti do dvanácti hodin.

Plzeň: V domě pro seniory v Prostřední ulici zahájila činnost sociální poradna
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Místní lidé budou moci s přítomným odborníkem sdílet své starosti a společně hledat jejich řešení. Pomůže jim například se zajištěním osobní péče, vyřízením různých sociálních příspěvků i jiných žádostí, poradí v oblasti financí a podobně,“ vysvětlil David Šlouf, radní města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Na sociálního pracovníka se mohou obyvatelé domu obracet i kvůli pomoci s vyřízením příspěvku na péči a jiných sociálních dávek či vyřízení průkazu osoby se zdravotním postižením.

„Poradí jim ale i s rodinným rozpočtem, sociálními dávkami nebo nezvládnutými splátkami a dluhy. Společně se mohou podívat také na nevýhodné smlouvy, které senioři případně podepsali, i dopisy a jiné písemnosti, jimž starší spoluobčané často nerozumí,“ doplnila Karolína Vodičková, vedoucí oddělení sociální práce a metodiky sociálního bydlení Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…