Plzeň: Vedení města přijalo úspěšné házenkáře a futsalisty

15.07.2021 7:29

Nejlepší české házenkáře a futsalisty přijali v pondělí 12. července primátor města Plzně Martin Baxa a první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce patří i oblast sportu. Představitelé města se setkali se zástupci plzeňských klubů Talent Plzeň a SK Interobal Plzeň. Hráči Talentu letos zvítězili v české extralize, již poněkolikáté, a futsalisté z Interobalu se poprvé ve své historii stali mistry 1. futsal ligy.

Plzeň: Vedení města přijalo úspěšné házenkáře a futsalisty
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Po velmi těžké sezoně, kterou poznamenala koronavirová krize, jste získali cenné tituly, což je úspěch nejen pro vaše kluby, ale i pro město Plzeň. Moc vám gratuluji i děkuji,“ zahájil setkání primátor Martin Baxa.

„Prožíval jsem finálové zápasy v házené i futsalu s vámi a jsem na vás všechny pyšný, i když ten házenkářský titul je pro Plzeň už vlastně samozřejmost, kdežto futsalový titul má premiéru,“ podotkl náměstek Roman Zarzycký.

„Děkujeme za pozvání a jsme rádi, že k němu byl důvod. Opravdu to byla těžká doba a cestu k titulu bychom nezvládli bez podmínek, které nám pomáhá vytvářet město Plzeň,“ uvedl Jan Štochl, sportovní manažer Talentu Plzeň.

„Jsme tady na takovémto setkání poprvé, ale věřím, že se nescházíme takto společně naposledy,“ dodal Radek Lobo, generální ředitel SK Interobal Plzeň.

Oba kluby hrají zápasy v Městské sportovní hale Plzeň na Slovanech. A také se intenzivně věnují sportovní výchově dětí a mládeže. Talent je garantem Regionální házenkářské akademie, Interobal má futsalové centrum mládeže. Tyto aktivity podporuje město Plzeň prostřednictvím dotací z rozpočtu Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně. Kluby získaly také podporu z mimořádných dotačních programů, které město Plzeň poskytovalo na zmírnění dopadů koronavirové krize.

Talent patří v současnosti mezi špičku tuzemské házené a za poslední roky má na kontě čtyři mistrovské tituly, vítězství v Českém poháru a dvakrát se stal vicemistrem extraligy. Dále je účastníkem evropských pohárů. Členskou základnu klubu tvoří v poslední době více než dvě stě osob. Věnuje se také systematicky sportovní výchově dětí a mládeže. Jejím výsledkem je, že v kategoriích žactva se klub účastní nejvyšších možných soutěží v České republice. Klub také pořádá řadu turnajů za účasti evropských klubů.

Interobal se letos poprvé stal mistrem 1. futsal ligy, což je nejvyšší futsalová liga v České republice. Plzeňský futsalový klub byl založen v roce 1991. Má jednu z nejlepších mládežnických základen v ČR. Pravidelně sbírá trofeje v nejmladších mládežnických kategoriích U17 i U19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…