Plzeň: Vynikající studenti získali mimořádná stipendia od rektora, kraje a města

06.10.2021 16:43 | Tisková zpráva

Celkem 37 vynikajících studentů Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy bylo oceněno mimořádnými stipendii, převzali je z rukou rektora Západočeské univerzity v Plzni, hejtmanky Plzeňského kraje a primátora města Plzně v Malém sále Měšťanské besedy v úterý 5. října. Získali je nejen za vynikající studijní výsledky, ale také za reprezentaci školy a města, skvělé sportovní úspěchy nebo dobrovolnické práce v době pandemie covidu-19.

Plzeň: Vynikající studenti získali mimořádná stipendia od rektora, kraje a města
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Stipendium rektora za mimořádné studijní výsledky a vynikající reprezentaci univerzity v odborných oblastech letos získalo osm studentů ZČU, další desítku talentovaných ocenil rektor mimořádným stipendiem za sportovní úspěchy. Devět studentů obdrželo stipendium hejtmanky Plzeňského kraje a deset stipendium primátora města Plzně. Stipendia rektora, Plzeňského kraje i města Plzně mají hodnotu 20 tisíc korun, stipendium rektora za sportovní úspěchy je dotováno částkou 10 tisíc korun.

„Dnešní ocenění vynikajících studentů vnímám jako skvělou příležitost, jak jim poděkovat za jejich úsilí, jak je motivovat a podpořit v dalších aktivitách. Dlouhodobě se snažíme o to, aby mladí lidé zůstávali po škole v Plzni, aby zde žili a zakládali rodiny. Díky vzdělaným vyhledávanou evropskou metropolí. Všem přítomným ze srdce přeji, aby se jim v jejich dalším úsilí obyvatelům se totiž můžeme profilovat jako moderní město, které má šanci být dařilo,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

„Krédo Západočeské univerzity, obsažené v aktuálním strategickém záměru, zní: To nejlepší, co pro budoucí svět můžeme udělat MY, je napomáhat tomu, abyste to udělali VY. Znamená to, že vzděláváme mladé lidi tak, aby mohli sami přispět k pozitivnímu rozvoji současného světa. A toto naše krédo naplňují i mimořádná stipendia. Nejen finanční odměnou, ale samotným ceremoniálem dáváme najevo, že si vynikajících výsledků a mimořádných aktivit studentů skutečně velice vážíme a podporujeme je. I proto mě moc těší, že jsme po roční pauze mohli letos oceněným studentům poděkovat a poblahopřát osobně,“ řekl rektor ZČU Miroslav Holeček.

„Uplynulý akademický rok byl velmi náročný. Studenti se museli vyrovnat se zcela odlišným způsobem studia, a to distanční formou. Přesto dokázali studiu dát přidanou hodnotu a věnovali se mu nad rámec běžných povinností. Mnozí se v době pandemie zapojili a pomáhali na mnoha místech, a tak bych jim při této příležitosti ráda poděkovala. Studenty, kterým Plzeňský kraj stipendium uděluje, vybírají univerzity. Plzeňský kraj tak studenty oceňuje již od roku 2004,“ uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Mimořádným stipendiem oceňuje Západočeská univerzita společně s Plzeňským krajem a městem Plzní studenty, kteří svoji alma mater reprezentují na vědeckých, kulturních či sportovních soutěžích, rozvíjejí mimořádné aktivity nad rámec studia a dosahují vynikajících výsledků.

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí

Držitelé stipendia primátora města Plzně:
Ing. Martin Šebela / Fakulta aplikovaných věd
BcA. Kateřina Illnerová / Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara
Bc. Adéla Pancová / Fakulta ekonomická
Bc. Ondřej Klouda / Fakulta elektrotechnická
Bc. Nikol Kubátová / Fakulta filozofická
Mgr. Jitka Rosenbaumová / Fakulta pedagogická
Ing. Eva Vašíčková / Fakulta strojní
Adéla Mikuláštíková / Fakulta zdravotnických studií
Jakub Tajčman / Fakulta zdravotnických studií
Josef Reischig/ Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…