Plzeň chystá první aktualizaci nového územního plánu

09.07.2018 15:17

Plzeň připravuje první aktualizaci svého územního plánu, jenž slouží k rozhodování o využití území ve městě a navrhuje vyvážený rozvoj západočeské metropole. Náměty mohou obvody, organizace i veřejnost podávat do 30. září 2018. Město využije takzvaný zkrácený postup pořizování změny územního plánu, umožňuje mu to novela stavebního zákona. Celý proces se tak zkrátí o zhruba šest až 12 měsíců v závislosti na rozsahu a složitosti změny. Zahájení procesu aktualizace odsouhlasila Rada města Plzně a schválili zastupitelé.

Plzeň chystá první aktualizaci nového územního plánu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Důvodem, proč přistupujeme k aktualizaci, neboli k první změně územního plánu, je především praktická zkušenost pořizovatele a zpracovatele územního plánu a dále stavebních úřadů s jeho téměř dvouletým užíváním. Změna také bude reagovat na novelu stavebního zákona a dalších prováděcích vyhlášek, budou vyhodnoceny a eventuálně zapracovány došlé náměty na změnu územního plánu,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Podněty na změnu územního plánu bude město sbírat tři měsíce od schválení zastupiteli, tedy do 30. září 2018. Městské obvody, organizace a veřejnost mají možnost podat náměty na podatelnu Odboru stavebně správního Magistrátu města Plzně, Škroupova 4, 301 00 Plzeň. Do změny budou zařazeny též náměty, které byly zaslány na stavební úřad do současné doby. Všechny podané náměty na změnu územního plánu budou vyhodnoceny a eventuálně zapracovány.

Nový územní plán má Plzeň od října 2016. Dokument nahradil územní plán z roku 1995, jenž byl naposledy aktualizován v roce 2010. Územní plán stanovuje základní podmínky pro výstavbu a rozvoj města. Slouží především projektantům při zpracování návrhů staveb, stavebním úřadům při jejich posuzování a majitelům nemovitostí, kteří v něm naleznou informace o využitelnosti svého pozemku.

Územní plán Plzeň k nahlédnutí ZDE

Projektantem – zpracovatelem Územního plánu Plzeň je Útvar koncepce a rozvoje města Plzně – viz jeho samostatné internetové stránky ZDE

Formulář k podání námětu na změnu Územního plánu Plzeň ke stažení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.