Plzeň zajišťuje ve svých základních školách výuku etikety pro děti

11.11.2022 16:43 | Tisková zpráva

Město Plzeň zajišťuje od září výuku etikety pro děti ve svých základních školách ve školním roce 2022/2023. Vyučuje se podle metodického materiálu Etiketa pro děti, realizátorem projektu je městské zařízení Krašovská aktivity centrum.

Plzeň zajišťuje ve svých základních školách výuku etikety pro děti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Plzeň za projekt Etiketa do škol zaplatí přes jeden milion korun, realizován může být díky finančním prostředkům v rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Základy etikety budou vyučovány ve všech třetích ročnících plzeňských základních škol během celého školního roku. Žáci se v průběhu čtyř vyučovacích hodin poutavým způsobem seznámí s pravidly společenského chování v rámci předmětu Společenská výchova. Pro letošní rok je v rozpočtu výše uvedeného odboru připraveno na úhradu projektu 530 tisíc korun. Stejná částka je blokována ve Fondu rezerv a rozvoje města Plzně pro rok 2023,“ uvedla náměstkyně primátora Lucie Kantorová, do jejíž gesce mimo jiné patří oblast školství.

Výuka etikety v základních školách v Plzni se odvíjí od nové knihy Etiketa pro děti, kterou v květnu vydalo Krašovská aktivity centrum. Její autorkou je Ilona Křižková, publikace je určena nejen rodičům a dětem, ale také pedagogům a školským pracovníkům. Právě oni ji nyní využijí při výuce v rámci nového projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…