Poděbrady: Kinematovlak – tři vagóny zábavy

20.04.2018 18:23

Stalo se již velkou tradicí, že tato oblíbená doprovodná akce Zlin Film Festivalu zahajuje svoji pouť již několik týdnů před samotným startem či zahájením festivalu.

Poděbrady: Kinematovlak – tři vagóny zábavy
Foto: mesto-podebrady.cz
Popisek: Poděbrady

Ani v letošním roce tomu nebude jinak. S hrdostí tak můžeme pozvat nejen ty nejmenší diváky na filmové projekce do speciálně upraveného vagonu, který společně s Vláčkem hráčkem (vagón, který je upraven jako herna, kde se děti mohou zabavit při čekání na promítání) a do třetice s historickým vozem (tento vagón má edukativní záměr a nechává děti nahlédnout do historie železnice a také měst, ve kterých žijí) vyrazí napříč naší republikou.

Tento společný projekt Českých drah a Zlin Film Festivalu startuje již po patnácté 15. května ve Zlíně na vlakovém nádraží. Jeho další trasa pak povede přes Hodonín, Břeclav, Znojmo, Svitavy, Náchod, Hradec Králové, Trutnov, Nymburk, dále pak Poděbrady, Turnov, Liberec a svoji cestu pak ukončí dvoudenním promítáním v Mladě Boleslavi, v sídle jednoho z našich hlavních partnerů festivalu – společnosti ŠKODA AUTO, a.s.

V každém z uvedených měst Kinematovlak promítá na hlavním vlakovém nádraží vždy od 9 hodin. Dopolední projekce jsou po 30 minutách a děti se mohou těšit na spoustu známých pohádek. Odpoledne jsou do programu projekcí zařazeny pohádky o něco delší. Jedním z hlavních partnerů tohoto projektu je Česká televize.

Největší zájem ve všech městech máme již řadu let z místních mateřských škol a také prvních a druhých stupňů základních škol, proto se velmi osvědčil rezervační systém. Děti tak přichází do Kinematovlaku na předem dohodnutý čas. V odpoledních hodinách projekce využívá z velké části veřejnost.

Pojďte tedy společně s námi oslavit půl kulaté narozeniny v tradičním a oblíbeném kině na kolejích a v 15 městech naší republiky rozzářit dětské tváře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…