Prachatice: Komise sociální a prevence kriminality míří do cíle

08.07.2018 15:55

Předposlední jednání Komise sociální a prevence kriminality Rady města Prachatice za volební období 2016 – 2018 se sešla koncem června v prostorech společnosti IMPAKT na Velkém náměstí v Prachaticích.

Prachatice: Komise sociální a prevence kriminality míří do cíle
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

Program byl zaměřen na kontrolu úkolů z minulého jednání, přípravu podkladů pro RM ohledně přidělení bytů zvláštního určení v domech s pečovatelskou službou, na informace ohledně prevence kriminality a komunitního plánování sociálních služeb, na podporu projektu Obec přátelská seniorům.

Nechyběla prohlídka prostor společnosti IMPAKT, kterou nás provedla Kateřina Kulhánková – Čejková. Děkujeme.  Prohlédli jsme si i pomůcky, které vznikaly v průběhu jednotlivých projektů, které IMPAKT realizoval. Novinkou pak byla kniha, kterou nechal IMPAKT přeložit o Výchově dětí – o otázkách, zda by měly děti mladší 3 let věku navštěvovat jesle? Mnozí z členů si knihu na místě koupili pro své děti, vnoučata, přátele.

“ IMPAKT se od roku 2007 zaměřuje na aktivizaci obyvatel periferií, na sociální interakci a na iniciování a vytváření komunitních projektů. Impakt se zabývá rodinou a životním prostředím, jejich vzájemným vztahem a ovlivňováním z hledisek environmentalistiky, rovnosti příležitostí, genderu, sladění práce a rodiny, udržitelnosti předpokladů kvalitního a hodnotného života.  Impakt se také zaměřuje na organizaci vzdělávacích kurzů, rekvalifikační programy, na realizaci akcí pro veřejnost a volnočasových aktivit pro děti a mládež.  Aktivity Impaktu jsou dále zacílené na budoucnost venkova a obnovu kulturní krajiny. Impakt provozuje Mateřské a komunitní centrum v Dubu a působí v regionu Prachaticka a přilehlých oblastech Jihočeského kraje”.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…