Praha 5: Šachová „simultánka“ s novým mistrem světa v kategorii seniorů Vlastimilem Jansou

14.05.2019 8:38

Na smíchovské radnici v neděli 12. května pražští šachisté a sportovní veřejnost pogratulovali šachovému velmistru Vlastimilu Jansovi k získání titulu mistra světa v kategorii šachových seniorů. Setkání se seniorským šachovým mistrem světa se uskutečnilo pod záštitou JUDr. Petra Lachnita a Bc. Lukáše Herolda, radních městské části Praha 5.

Praha 5: Šachová „simultánka“ s novým mistrem světa v kategorii seniorů Vlastimilem Jansou
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit gratuluje šachovému seniorskému mistru světa Vlastimilu Jansovi

Vlastimil Jansa je dlouholetým občanem Prahy 5 a svým vítězstvím v turnaji o titul šachového mistra světa seniorů, který byl hojně sledován šachisty z celého světa, významně přispěl k propagaci nejen České republiky, ale i Prahy 5.

V úvodu slavnostního setkání se uskutečnila beseda nového seniorského mistra světa s veřejností. V průběhu besedy byly rozebírány nejzajímavější šachové partie velmistra Vlastimila Jansy. Vlastimil Jansa zdůraznil, že šachy jsou sportem, který lze provozovat od útlého věku až po věk seniorský a umožňuje trávit aktivně volný čas.

Po skončení besedy v hezkém prostředí velké zasedací místnosti Smíchovské radnice proběhla šachová simultánka s novým seniorským mistrem světa. Simultánky se zúčastnil i radní Lukáš Herold a dokázal Vlastimilu Jansovi na šachovnici dlouho vzdorovat.

Závěrem simultánky hráči vyjádřili svůj dík mohutným potleskem jak Vlastimilu Jansovi, tak městské části Praha 5 za dlouhodobou podporu šachového sportu na Praze 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…