Praha 5: Výlet s tajenkou na Petřín potěší seniory, jejich děti i vnoučky

20.08.2018 9:19

Na letošní turistickou sezónu připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství další originální netradiční projekt - Výlet s tajenkou - Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu.

Praha 5: Výlet s tajenkou na Petřín potěší seniory, jejich děti i vnoučky
Foto: Praha 5
Popisek: Empírový letohrádek v Zahradě Kinských

Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Již minulý rok připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velký ohlasem veřejnosti.

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem, zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2017 celou trasu prošlo více než 2400 lidí a ohlasy jsou skvělé. “ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín " pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou „Kolem skrytých zahrad a vodopádů k Hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu", který Vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Originální výlet

Nový výlet vás zavede na asi nejznámější kopec v Praze - na Petřín. Ale nepovedeme vás klasickou cestou přes Újezd, ale tajně zadem, kudy to zná jen málo Pražáků.

Provedeme vás krásnou zahradou kolem úchvatného paláce až k neobvyklému kostelíku sv. Michala nahoru k Růžovému sadu ke známé Petřínské rozhledně. Budete vyplňovat doplňovačku, a pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem ve Vzdělávacím a informačním centru Praha 5, Štefánikova 249/30, Praha 5, v době po-čt 8:30 - 17, pá 8:00-15,00 hod.

Petřínský výlet není kromě jednoho stoupání nijak terénově náročný, většina cesty vede po asfaltkách, v druhé části vás povede prošlapaná pěšina. Ať se vám tedy výlet líbí.

Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete ke stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít kdykoliv budete chtít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…