Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021

12.12.2016 9:17

Jak sdělil redakci radní MČ Praha 5 pro oblast bezpečnosti JUDr. Petr Lachnit, Rada MČ Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021 Městské části Praha 5.

Praha 5 schválila Koncepci prevence kriminality na léta 2017 - 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Lachnit

Jde o důležitý dokument, který mapuje situaci v oblasti kriminality Prahy 5 a stanovuje cíle, které by měly být realizovány s pozitivním dopadem na zvýšení bezpečnosti obyvatel městské části.

Při tvorbě Koncepce prevence kriminality MČ Praha 5 a formulování východisek a cílů koncepce rozvoje prevence kriminality byly respektovány klíčové principy efektivní prevence. Koncepce vychází z doporučení vzniklých na základě místní znalosti, dlouholetých zkušeností s efektivními programy prevence. Poskytuje přehled dlouhodobých cílů, nabízí prostředky vedoucí k jejich naplnění ve spolupráci se státními i nestátními organizacemi, které již dlouhodobě efektivně působí v oblasti prevence na území MČ Praha 5. Koncepce otevírá prostor pro rozvoj metod otevřené koordinace, přesunu příkladů dobré praxe a integrovaného přístupu.

Mezi priority prevence kriminality MČ Praha 5 rozhodně patří podpora programů situační prevence zaměřených na zvyšování bezpečí ohrožených skupin obyvatel zejména seniorů a handicapovaných osob. Tato cílová skupina obyvatel dlouhodobě patří z pohledu viktimizace za jednu z nejvíce ohrožených skupin. V oblasti sociální prevence půjde o podporu nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a rozvoj volnočasových aktivit, které pomáhají dětem a mládeži smysluplně trávit svůj volný čas.

V primární prevenci půjde o podporu programů, které řeší a předchází rizikovému chování žáků a studentů na školách, kde MČ Praha 5 aktivně spolupracuje s Policií ČR, městskou policií a neziskovými organizacemi, které realizují ve školách a školských zařízeních své preventivní programy primární prevence kriminality. Koncepce prevence kriminality Městské části Praha 5 na léta 2017 - 2021 je veřejně přístupná v sekci dokumenty na webové stránce MČ (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…