Praha: Dezinformace matou zájemce o bytovou privatizaci

04.11.2012 17:53 | Zprávy

Se spuštěním procesu prodeje majetku hl. m. Prahy dochází k řadě dezinformací. Hlavní město Praha tak zaznamenává spoustu dotazů týkajících se platnosti schválených Pravidel postupu při prodeji bytových jednotek, bytových domů, zastavěných a funkčně souvisejících pozemků ve vlastnictví hl. m. Prahy.

Praha: Dezinformace matou zájemce o bytovou privatizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Zahájením procesu prodeje vzrostla aktivita různých subjektů a šíří se řada nepřesných informací. Rád bych proto upozornil, že Pravidla prodeje schválená Zastupitelstvem hlavního města. Prahy na květnovém zasedání jsou stále platná,“ upozorňuje náměstek primátora hl. m. Prahy Ivan Kabický (ODS), do jehož kompetencí patří právě bytová politika.

Dle schválených pravidel bude výzva k projevení zájmu o koupi technologicky-funkčního celku zaslána jednotlivým oprávněným nájemcům bytů doporučenou poštou do vlastních rukou. V této výzvě bude uveden konkrétní referent bytového oddělení odboru evidence, správy a využití majetku Magistrátu hl. m. Prahy oprávněný za Hl. m. Prahu jednat o prodeji bytového fondu.

„Žádné další osoby či subjekty, ať už občanská sdružení, organizace či bytová družstva, která netvoří oprávnění nájemci prodávaných technologicko-funkčních celků, nemají od Hlavního města Prahy oprávnění prodej bytového fondu Hlavního města Prahy realizovat ani jej zprostředkovávat,“ doplňuje k pravidlům náměstek Kabický.  

Hlavní město Praha již přistoupilo k rozesílání výzev k vyjádření zájmu o koupi bytu oprávněným nájemcům. První výzva byla odeslána koncem měsíce září, v současné době již byla výzva doručena nájemcům 8 technologicko-funkčních celků nacházejících se v první etapě prodeje majetku Hl. m. Prahy nesvěřeného Statutem hl. m. Prahy městským částem. Hlavní město tak fakticky zahájilo prodej části majetku dle schválených pravidel v květnu tohoto roku.

K prodeji je navrženo celkem 3 855 bytů rozdělených do čtyř etap. Ve většině případů se jedná o prodej tzv. technologických celků, tedy celých domů. Tyto domy budou nabídnuty k prodeji bytovým družstvům založeným oprávněnými nájemci bytů.

Oficiální informace k prodeji technologicko-funkčních celků včetně kontaktů jsou k dispozici na internetových stránkách Magistrátu hl. m. Prahy   www.praha.eu pod odkazem PRIVATIZACE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

7:37 České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

V nejjižnějším cípu Budějovic, v Rožnovské ulici, začalo v těchto dnech vznikat nové dětské hřiště s…